“Святий, добрий Миколаю, дуже я тебе чекаю”

19 грудня, в День Святого Миколая, в Чагорській ЗОШ І-ІІІ ст. пройшло свято «Святий Миколай творить чудеса».
Провела захід для учнів початкової ланки  класний керівник 5-го класу Топольницька Ірина Олексіївна. Розповідь  про Святого Миколая Чудотворця, який жив в 270-345 рр. нашої ери, про святкування Дня Святого Миколая в різних країнах світу, була  доповнена презентацією.
Діти розіграли сценку на тему майбутніх Новорічних свят, водили хоровод і співали  пісеньку про святого Миколая Чудотворця, писали  спільний лист  з побажаннями до Святого Миколая.
 П’ятикласники розповіли про особу Миколи Угодника, про його роль в християнстві та інших релігіях, про чудесні справи Святого. Напередодні 19 грудня до дітей України має завітати Святий Миколай і покласти під подушки, або в чобітки миколайчики — приємні подарунки від доброго святого за гарну поведінку протягом року. Цей день вважається народним святом, немає на українській землі жодної хати, де не було б на стіні образа святителя Миколая, немає душі, що не горнеться до цього великого святого. З-поміж великих святих угодників Божих святитель Миколай Чудотворець користується особливою любов’ю нашого народу. Чудотворця знають і шанують Схід і Захід, усі християни. Кажуть, що Святий Миколай палкою молитвою мав змогу втихомирити збурене море, зцілювати калік, сліпих, недужих. У любові до Бога і ближніх пройшло усе його життя. Прозвучала молитва Святому Миколаю. 
Молодші школярі  бажали один одному добрих чудес в майбутні свята і нових цікавих зустрічей, охоче куштували смаколики від Святого  Миколая.

В майбутні свята і нових цікавих зустрічей, охоче куштувалисмаколики від Святого  Миколая.

           Cвятий Миколай палкою молитвою мав змогу втихомирити збурене море, зцілювати калік, сліпих, недужих. У любові до Бога і ближніх пройшло усе його життя. Прозвучала молитва Святому Миколаю. 


Молодші школярі  бажали один одному добрих чудес в 
майбутні свята і нових цікавих зустрічей, охоче куштували 
смаколики від Святого  Миколая.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *